Moldavit – Csehországból – Ritka és eredeti meteorit

A Moldavit Csehországból származik,és kb. 15 millió évvel ezelőtt csapódtak beegy 1-1,5 km átmérőjű meteoritként. Különleges, ritka és egyedi üvegmeteorit. A készlet véges, így a moldavit rendkívül értékes tektit.

32 640 Ft

Készleten

  • INGYENES házhozszállítás GLS futárszolgálattal 1-3 munkanapon belül 15.000 Ft felett!
  • 30 napos méret- és elégedettségi garancia
  • Biztonságos fizetés

Gyönyörű, eredeti moldavit üvegmeteorit. Különösen ritka tektit, mely kb. 15 millió évvel ezelőtt csapódott beegy 1-1,5 km átmérőjű meteoritként, Közép-Európában. Az ár a a termékgallériában látható darabra vonatkozik!

Súlya: 3,2 gramm

Származási ország (lelőhely): Csehország

A moldavit a “világmindenség köve”, hatása a meteoritokéhoz hasonló, energiája eredetileg nem a Földről ered.

Rendkívül magas rezgésű kő, ezáltal megnyitja a csakrákat, megszabadítja a blokkoktól és összehangolja őket.

A kézben tartott moldavit rezgései aktívan érezhetőek, óriási energiaáramlást indít el a testben. Más ásványok energiaszintjét is megemeli, megnöveli hatásukat, így velük együtt is kiválóan használható kő.

Serkenti a spirituális fejlődést, meditációhoz használva útmutatóul szolgál, segít a döntések meghozatalában és ráébreszt a helyes irányra. A harmadik szemre helyezve képes láttatni veled a múltat és jövőt, hosszú használattal képessé válsz asztrális utazásra másik életbe. Ráébreszt a múltad hibáira, okokra és következményekre hívja fel a figyelmed.

Annak, hogy spirituálisan fejleszt téged, számos hatását érezheted a hétköznapokban: nem fogsz a jövő és pénz miatt aggódni, kevésbé foglalkoztatnak majd a hétköznapi gondok. Nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válsz hosszú távon, mikor felismered, hogy mik a spirituális céljaid ebben az életben.

Megszabadít a káros szokásoktól, a rögeszméktől. Sokszor váratlan változásokat hoz az életbe, mely eleinte akár fájdalmas is lehet – feldolgozni olyasmi elvesztését, mely már nem szolgálta érdeked/káros hatással volt rád, mégis ragaszkodtál hozzá. Nehéz változásokat indíthat el, érdemes olyan időszakban elkezdeni használatát, mikor elég erőt érzel magadban, hogy szembenézz a félelmeiddel, problémáiddal.

Testi síkon a moldavit tudatosítja a betegségek és rendellenességek okait, ezáltal segít megtalálni rájuk a megoldást.

 Leginkább spirituális síkon fejti ki hatását, segítségével aktiválhatjuk “tudatfelettinket”, s elmélyíthetjük meditációnkat. Javítja beleérző képességünket. Mivel e kő hatása igen erős és mélyreható, csak nagyon megfontoltan adagolva alkalmazzuk.

Nézz bele a fény felé tartott Moldavitodba, hogy kitágítsd a tudatod, és befogadóbbá válj!

Csakra: Szívcsakra és Homlokcsakra

Nyugati csillagjegy: mindegyik, de főleg a Skorpió

Elem: Föld

Leírás:

A tektitek igen népszerűek a gyűjtők körében – és a moldavit messze a legszebb közülük. A moldavit gazdag zöld színe és egyedülállóan texturált felülete vonzóvá teszi mind a gyűjtők, mind az ékszerkészítők számára. (A tektitek (a görög τηκτός tēktós, “olvadt” szóból) fekete, zöld, barna vagy szürke természetes üvegből álló, kavics méretű testek, amelyek meteoritbecsapódások során kidobott földi törmelékből keletkeztek.)

A moldavitok feltehetően a németországi Bajorországban lévő Ries becsapódási kráterből származnak. Ennek a kráternek az átmérője körülbelül 25 km, s a nyugati irányból érkező, 1-1,5 km nagyságú meteorit hozta létre. A moldavitek a krátertől 200-450 km-re is “szétfröccsentek” Csehország irányába. Ez a bizonyos becsapódási esemény 14,3-15,1 millió évvel ezelőttre tehető.

Moldavitok a talajban a dél-csehországi Něchov melletti mezőkön. Mindkét fotó: Petr Třebín

A moldavitokat világszerte nagyra értékelik a gyűjtők, és az, hogy a New Age közösség különleges erőket tulajdonít a moldavitoknak, csak növelte az értéküket. Készlete véges, ezért értéke folyamatosan nő, akár befektetésnek is ideális választás.

A szobrosság a moldavitok felszínének jellegzetes vonása. Ez a felület barázdasága, rongyossága, amelyet a különböző méretű “csíkok” alkotnak. A szoborszerűség másodlagos jelenség, amelyet a különböző keménységű felület természetes marása okoz, és a barázdák nagysága jellemezően a lelőhelyektől függően különbözik.

  • Figyelem! A moldavitok megnövekedett értéke sajnos nagy motivációt jelent a csalók számára, hogy hamisított moldavitokat értékesítsenek az óvatlanoknak. Ennek eredményeképpen a piac tele van hamisítványokkal, a zöld üvegből öntöttektől kezdve a “moldavitforgácsból” készült, nagyon kifinomult hamisítványokig. Ha egyszer már volt a kezünkben valódi moldavit, könnyű felismerni az előbbieket: az üveghamisítványok nem rendelkeznek a megfelelő formával, megjelenéssel és színnel.
Moldavit hamisítvány
Moldavit hamisítványok

Források:

https://mineralexpert.org/article/moldavite-beautiful-czech-tektite

https://www.moldavitesonly.com

Ásványok

Moldavit

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Moldavit – Csehországból – Ritka és eredeti meteorit” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük